Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 1

 

1. СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА ‐ СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА – ЛДП, ОБЕДИНЕТИ ЗА МАКЕДОНИЈА ‐ ОМ, ПАРТИЈА ЗАДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ПДТ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ – ПЦЕР, СРПСКА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА – ССМ, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ДСВМ, САНЏАЧКА ЛИГА – СЛ 
- РЕНАТА ДЕСКОСКА

2. ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА 
- БЕКИМ ФАЗЛИУ

3. ДОСТОИНСТВО ЗА МАКЕДОНИЈА 
- БЛАГОЈА МАРКОВСКИ

4. ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ 
- ЕРМИРА МЕХМЕТИ-ДЕВАЈА

5. КОАЛИЦИЈА ВМРО‐ДПМНЕ (ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НАМАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ, РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ, НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА, ТАТКОВИНСКА МАКЕДОНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РАДИКАЛНА ОБНОВА ‐ ВАРДАР ‐ ЕГЕЈ ‐ ПИРИН, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО‐ДП (ВМРО ‐ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗАЕДНАКВОСТ НА РОМИТЕ, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА
- НИКОЛА ГРУЕВСКИ

6. НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА ПРЕРОДБА – НДП 
- ГИКТЕН ХАЗИРИ

7. НАРОДНО ДВИЖЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА – НДМ 
- ЈАНКО БАЧЕВ

8. КОАЛИЦИЈА ГРОМ 
- ЧЕДОМИР САЗДОВСКИ

9. КОАЛИЦИЈА ЗА ПОЗИТВНА МАКЕДОНИЈА 
- ЉУПЧО ЗИКОВ

10. ВМРО НАРОДНА ПАРТИЈА – ВМРО НП 
- СЛОБОДАН БЛИЗНАКОВСКИ

11. СОЦИЈАЛ ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА – СДПМ 
- ЉИЉАНА ИВАНОВСКА

12. ПАРТИЈАТА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРОМЕНИ 21 – ПЕП 21
- БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА

14. ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА – ПЕИ 
- СЕАДИН ЏАФЕРИ

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.