E enjte, 15 korrik 2021

BALLKANI PERËNDIMOR LART NË AGJENDËN E KRYESIMIT SLLOVEN

Këshilli Nacional për Eurointegrime dhe Komisioni për Çështje Evropiane mbajtën mbledhje të përbashkët, në të cilën Programi dhe prioritetet për punën e Kryesimit Slloven me Këshillin e Bashkimit Evropian për periudhën korrik-dhjetor 2021 u prezantuan nga ambasadori slloven, SH.T. Millan Predan.

më shumë...

 

E martë, 13 korrik 2021

MBLEDHJA E PESTË E KOMITETIT PËR MARRËDHËNIE NDËRMJET BASHKËSIVE

Në funksion të zbatimit me sukses të Programit të Punës së Komitetit për Marrëdhënie Ndërmjet Bashkësive për vitin 2021, dje Komiteti e mbajti Mbledhjen e Pestë, në të cilin Jeton Shaqiri, ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës e trajtoi temën e realizimit të parimit të përfaqësimit të drejtë dhe adekuat të qytetarëve që u përkasin të gjitha bashkësive në organet e pushtetit shtetëror dhe në institucionet e tjera në të gjitha nivelet.

më shumë...

 

E hënë, 12 korrik 2021

VIDEO TAKIM ME KRYETARËT E GRUPIT PËR BASHKËPUNIM NDËRMJET MAQEDONISË SË VERIUT DHE AUSTRISË

Kryetari i Grupit të deputetëve për Bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Austrisë, z. Arbër Ademi kishte video takim me kryetaren e Grupit për Bashkëpunim ndërmjet Austrisë dhe Maqedonisë së Veriut në Këshillin Nacional të Republikës së Austrisë, znj. Stefani Krisper. Ky takim, me kërkesë të palës austriake, është i dyti pas takimit me anëtarët e dy grupeve për bashkëpunim që u mbajt në mars këtë vit.

më shumë...

 

VENDOSJA E LULEVE TË FRESKËTA

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, i përbërë nga nënkryetari Goran Misovski, në përbërje Daniella Nikollova, Beti Stamenkoska-Trajkoska dhe Bedri Fazli, me rastin e tërmetit katastrofik në Shkup, më 26 korrik 2021 (e hënë), në orën 10:00, do të vendosë kurorë me lule të freskëta në Varrezat e Qytetit "Butel".

më shumë...

 

E hënë, 21 qershor 2021

GRUPI PARLAMENTAR NDËRPARTIAK PËR TË DREJTAT E PERSONAVE LGBTI BASHKOHET ME PARADËN E DYTË NË SHKUP

Me moton "Jashtë mureve" më 26 qershor (e shtunë) 2021 në Shkup do të mbahet Parada e Dytë e Krenarisë (Skopje Pride) e organizuar nga Rrjeti Nacional kundër Homofobisë dhe Transfobisë.

më shumë...

 

E hënë, 21 qershor 2021

PJESËMARRJE E DELEGACIONIT TË KUVENDIT NË SESIONIN VEROR TË AP KE NË STRAZBURG  

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në përbërje Bisera Kostadinovska Stojçevska, zëvendës shef dhe Aleksandar Nikolloski dhe Arta Bilali Zendeli, anëtarë, do të marrin pjesë në sesionin veror të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës i cili do të mbahet në Strazburg, Francë prej 21 deri 24 qershor 2021. Sipas agjendës së sesionit, deputetët do të diskutojnë për mbrojtjen e të drejtave themelore dhe implikimeve juridike të pasaportave Kovid ose certifikatave, si dhe krizën socio-ekonomike të shkaktuar nga pandemia dhe ndikimi i saj mbi të drejtat e fëmijëve.  

më shumë...

 

E premte, 29 mars 2019

GRUBI – DUCINAS:  MERITOJMË DATË NË QERSHOR 

Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Artan Grubi, u takua me Kostas Duzinas, profesor i drejtësisë dhe filozofisë dhe drejtor i Institutit Birkbek për humanizëm të Universitetit të Londrës.

më shumë...

 

E martë, 15 janar 2019 

TAKIMI I DEPUTETIT RUBIN ZEMON ME AMBASADORIN EGJIPTIAN 

Deputeti Rubin Zemon u takua me ambasadorin fuqiplotë të Egjiptit, SH.T. Moajad Fat'hallah El Dalie. Në takimin u bisedua për mundësitë për zhvillimin dhe thellimin e marrëdhënieve dhe bashkëpunimit ndërmjet të dyja vendeve, veçanërisht ndërmjet parlamenteve të të dyja shteteve. 

më shumë...

 

E martë, 13 nëntor 2018

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË FRANCËS, SH.T. KRISTIJAN TIMONIE 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, SH.T.  Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E mërkurë, 17 korrik 2019

URSULLA FON DER LEJEN – KRYETARE E RE E KOMISIONIT EVROPIAN

Parlamenti evropian e zgjodhi demokristianen gjermane Ursulla fon der Lejen kryetare e re e Komisionit Evropian, e cila është grua e parë në këtë pozitë.

më shumë...

 

E hënë, 1 korrik 2019 

FINLANDA – KRYESUESE E RE ME KËSHILLIN E BE 

Nga sot Finlanda e merr kryesimin rrotullues gjashtëmujor me Këshillin e Bashkimit Evropian, me moton: “Evropë e qëndrueshme – ardhmëri e qëndrueshme”. 

më shumë...

 

E mërkurë, 14 nëntor 2018 

ÇMIMI "LUKS" PËR FILMIN "GRUAJA NË LUFTË" 

Drama-komedi "Gruaja në luftë "(Woman at War) e Benedikt Erlingsonit është fituese e çmimit "LUKS" për vitin 2018 në Parlamentin Evropian. 

më shumë...

 
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.