Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ЧЕДОМИР САЗДОВСКИ

 

Член на СДСМ. Роден на 27.12.1952 во с.Неокази, Пробиштип. Македонец. Доктор по кинезиологија, Факултет за физичка култура.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-претседател
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член


Е-пошта: C.Sazdovski@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.