Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ФАДИЛ ЗЕНДЕЛИ


Член на Движење БЕСА. Роден на 10.6.1967 во Гостивар. Албанец. Доктор, УЈИЕ - Тетово.

 

Активности во Собранието:

  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член

 

Е-пошта: F.Zendeli@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.