Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Неџати Јакупи

 

 

 


Член на ДУИ. Роден на 10.7.1973 година во Гостивар. Албанец. Дипломирал на  Медицинскиот факултет, специјалист хирург.

Активности во Собранието: 

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Совет на Собранискиот канал, член
 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Комисија за европски прашања, заменик-претседател
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
 • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
 • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член

Е-пошта: n.jakupi@sobranie.mk

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.