Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Ирфан Деари

 

 

 


Член на ДУИ. Роден на 25.10.1961 година во с. Г. Седларце, Боговиње. Албанец. Дипломиран лекар по општа пракса, Медицински факултет, Скопје.

Активности во Собранието: 

  • Совет на Собранискиот канал,заменик-член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта: i.deari@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.