Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Џеват Адеми

 

 

 


Член на ДУИ. Роден на 8.12.1962 година во с. Голема Речица, Тетово. Албанец. Дипломиран новинар.

Активности во Собранието: 

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
 • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, претседател
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Делегација на Секцијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата (ПСФ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член


Е-пошта: d.ademi@sobranie.mk

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.