Pratenichki sostav
 
Пратенички составДешира Имери

 

 Член на ДУИ. Родена на 3.7.1981 година во Гостивар. Албанка. Магистер по компјутерски науки, УЕЈЛ.

Активности во Собранието:

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

Член на Претседателство на Клубот на пратенички.


Е-пошта: d.imeri@sobranie.mk
 
 

 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.