Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
 

Бехиџудин Шехаби

 

 

 


Член на ДУИ. Роден на 27.2.1961 година во Тетово. Албанец. Дипломирал на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, историчар на уметноста.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-претседател
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член


Е-пошта: b.sehabi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.