Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

AГИМ ШАЌИРИ

 

Член на ДУИ. Роден на 13.10.1980 во Струга. Албанец. Дипломиран економист, Маркетинг и финансиски менаџмент, Меѓународен универзитет во Струга.

 

Активности во Собранието:

 • Буџетски совет, член
 • Комисија за економски прашања, заменик-претседател
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за надзор над спроведување на мерките за следење на комуникациите, заменик-член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Медитеранот (ПС на Медитеранот), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член

Е-пошта: a.sakiri@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.