Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

Ејуп Рустеми


Член на ДУИ. Роден на 24.9.1968 во Tетово. Албанец. Магистер.

 

Активности во Собранието:

 • Комитетот за односи меѓу заедниците, претседател
 • Совет на Собраниски канал, член
 • Анкетна комисија за скандалот со прислушкувањето, член
 • Комисија за оценување на основаноста на Предлогот за покренување постапка за утврдување одговорност на претседателот на Република Македонија, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик-член
 • Комисија за економски прашања, заменик-член
 • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.