Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ВЈОЛЦА АДЕМИ


Член на ДУИ. Родена на 7.1.1971 во Гостивар. Албанка. Педагошки факултет „Климент Охридски“ - Скопје; ДТУ.

 

Активности во Собранието:

 • Комисија за надзор над работата на Агенцијата за национална безбедност и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за образование, наука и спорт, член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
 • Комисија за европски прашања, заменик-член
 • Комисија за економски прашања, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за Црноморска економска соработка (ПАБСЕК), член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Процесот за соработка во Југоисточна Европа (ПС ПСЈИЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

Е-пошта: V.Ademi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.