Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

ИЗЕТ МЕЏИТИ


Член на ДУИ. Роден на 8.2.1977 година во Скопје. Албанец. Магистер, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.


Активности во Собранието:

  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентите на: Република Казахстан, Киргистанска Република, Република Таџикистан, Република Узбекистан и Туркменистан, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Конгресот на САД, член

 

Е-пошта: I.Mexhiti@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.