Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

ФИСНИКЕ БЕКТEШИ ШАЌИРИ


Член на ДУИ. Родена на 26.6.1988 во с. Гајре, Тетово. Албанка. Доктор, Докторски студии - УКИМ; Дипломски и мастер студии - Универзитет во Тетово.

 

Активности во Собранието:

 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Комисија за уставни прашања, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
 • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, потпретседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член

 

Е-пошта: F.BektesiShakiri@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.