Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

 

АРБЕН ЗИБЕРИ


Член на ДУИ. Роден на 23.5.1981 во Скопје. Албанец. Доктор по медицина, Медицински факултет.

 

Активности во Собранието: 

  • Комисија за здравство, претседател
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Индија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член

Е-пошта: A.Ziberi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.