Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Кенан Хасипи

 

 

 Претседател на Демократската партија на Турците на Македонија. Роден на 1.12.1955 година во с. Врапчиште. Турчин. Дипломирал на Медицински факултет, Скопје, интернист.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член


Е-пошта: k.hasipi@sobranie.mk
 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.