Pratenichki sostav
 
Пратенички состав САДИЈЕ ИЛЈАЗИ

 

 
Член на ДПА. Родена на 14.2.1958 година во Тетово. Албанка. Дипломирала на Филолошкиот факултет на Универзитетот во Приштина, албански јазик и книжевност. Постдипломски студии на Филолошкиот факултет, Катедра - албански јазик и книжевност.

Активности во Собранието:

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-претседател
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член


 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.