Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Орхан Ибраими

 

 

 


Член на ДПА. Роден на 16.4.1964 година во с. Опае. Албанец. Педагошки факултет.

Активности во Собранието: 

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
 • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
 • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на Северноатлантската договорна организација, со статус на придружна делегација (ПС НАТО), заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта: o.ibraimi@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.