Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Мерал Узеири-Ферати

 

 

 Член на ДПА. Родена на 9.7.1975 година во Тетово. Албанка. Доктор на медицина; на специјализација Гинекологија и акушерија, Медицински факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите , член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член

Член на Претседателство на Клубот на пратенички.


Е-пошта: m.uzeiriferati@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.