Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Имер Алиу

 

 

 Член на ДПА. Роден на 26.3.1977 година во Тетово. Албанец. Дипломиран правник, УЈИЕ, Тетово.

Активности во Собранието: 

 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за уставни прашања, член
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
 • Законодавно-правна комисија, заменик-член
 • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија (ИПУ), член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание  на Советот на Европа (ПС СЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член


Е-пошта: i.aliu@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.