Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
Газменд Алији

 

 


Член на ДПА. Роден на 9.5.1965 година во с. Д. Бањици. Албанец. Високо образование, ДТУ.

Активности во Собранието:

 • Совет на Собранискиот канал, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
 • Комисија за економски прашања, член
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
 • Делегација на Собрание на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член


Е-пошта: g.aliji@sobranie.mk

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.