Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Беким Ќоку

 

  

Член на ДПА. Роден на 15.2.1972 година во Охрид. Албанец. Има завршено високо образование, Универзитет Тирана.

Активности во Собранието:

  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член 
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член 
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.