Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE


E premte, 20 shtator 2013

BOTIMI I TRIDHJETEPESTË I BULETINIT TË KPP

Në botimin dynumërsh aktual për muajin korrik dhe gusht 2013, i cili i përfshin aktivitetet e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë lidhur me integrimet evropiane, është përfshirë edhe vizita zyrtare e Kryetarit të Republikës së Sllovenisë, z. Borut Pahor dhe takimi i tij me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.  Trajko Veljanoski, në të cilin edhe njëherë u këmbyen mendime për marrjen e datës për fillimin e negociatave të Republikës së Maqedonisë me Bashkimin Evropian dhe në atë kontekst Republika e Sllovenisë shprehu gatishmëri për të bërë gjithçka që mundet për lehtësimin e integrimit të Republikës së Maqedonisë.  E premte, 12 korrik 2013

BOTIMI I TRIDHJETEKATËRTË I BULETINIT TË KPP

Vizita e kryetarit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (APKE), z. Zhan Kllod Minjon, në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, takimi me kryetarin Trajko Veljanoski, takimi me Delegacionin e Kuvendit në APKE dhe fjalimi i tij para deputetëve maqedonas zunë vend qendror në numrin aktual të Buletinit të KPP-së. E martë, 9 prill 2013

BOTIMI I NJËZETENËNTË I BULETINIT TË KPP-SË RM - BE

Në numrin aktual të Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian (KPP - RM-BE), që i përfshin aktivitetet para fillimit të zgjedhjeve lokale në Republikën e Maqedonisë, vend qendror zë takimi i kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski, me sekretarin e përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, z.Ban Ki-mun, ku u shpreh kënaqësia nga niveli i deritanishëm i bashkëpunimit me Kombet e Bashkuara dhe u theksua se lidhur me bashkëpunimin parlamentar në rajon, diplomacia parlamentare gjithnjë e më tepër bëhet instrument i rëndësishëm për realizim të bashkëpunimit, e veçanërisht vendosja e bashkëpunimit më intensiv me Republikën e Greqisë dhe shfrytëzimi i diplomacisë parlamentare për qasje më të lehtë në zgjidhjen e çështjeve kontestuese.E enjte, 7 shkurt 2012

BOTIMI I NJËZETETETË I BULETINIT TË KPP RM-BE

Në numrin aktual të Buletinit, është paraqitur vizita e parë zyrtare e Delegacionit nga Komiteti i Përzier Parlamentar nga Republika e Maqedonisë në Kuvendin e Madh Popullor të Republikës së Turqisë në përbërje me: z.Kenan Hasipi, bashkëkryesues, znj.Sillvana Boneva, z.Aleksandar Spasenovski, anëtarë dhe znj.Deshira Imeri, zëvendësanëtare e Komitetit. E premte, 18 janar 2013

VIZITA ZYRTARE E KOMITETIT TË PËRZIER PARLAMENTAR NË KUVENDIN E MADH PARLAMENTAR TË REPUBLIKËS SË TURQISË

Në kuadër bashkëpunimit bilateral ndërmjet Parlamenteve të Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë, me iniciativë të bashkëkryesuesit të Komitetit të Përzier Parlamentar-Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian, Delegacioni i këtij Komiteti dje realizoi takim zyrtar në Kuvendin e Madh Popullor të Republikës së Turqisë. Delegacioni, në përbërje me: z.Kenan Hasipi, bashkëkryesues i këtij Komiteti; znj.Sillvana Boneva dhe z.Aleksandar Spasenovski, anëtarë të Komitetit dhe znj.Deshira Imeri, zëvendësanëtare e Komitetit, realizoi më shumë takime dhe mbledhje. E martë, 11 dhjetor 2012

BOTIMI FESTIV I BULETINIT TË KPP RM-BE

Në vigjilje të jubileut të tretë, doli botimi festiv i Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian. Me atë rast, bashkëkryesuesi Kenan Hasipi u dërgoi urime kolegëve të tij eurodeputetë me dëshira të sinqerta për festat, shëndet të mirë dhe sukses në planin personal dhe profesional.  Në urimin, bashkëkryesuesi Hasipi thekson se edhe krahas të gjitha sfidave dhe fatkeqësive, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë mbetet në qëndrimin për të punuar për ardhmërinë e shtetit dhe në atë drejtim, kërkoi mbështetje të sinqertë nga kolegët eurodeputetë, por edhe nga të gjithë kolegët nga parlamenti evropian. Në fund z.  Hasipi konkludoi se Republika e Maqedonisë me mund dhe me durim i realizoi detyrat, obligimet dhe kriteret e dhënë, dhe se është koha që Bashkimi Evropian të shkojë një hap para dhe t'i vlerësojë përpjekjet e mëdha të cilat Republika e Maqedonisë i ka bërë vitet e kaluara dhe përfundimisht ta hap ardhmërinë e vërtetë evropiane për qytetarët. E martë, 20 nëntor 2012

BOTIMI I NJËZETEGJASHTË I BULETINIT TË KPP RM-BE

Në numrin aktual të Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian (KPP - RM dhe BE) është paraqitur vizita e dr.Llasllo Kover në Republikën e Maqedonisë, kryetar i Parlamentit të Hungarisë dhe takimet e tij me kryetarin e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z.Trajko Veljanoski dhe kryetaren e Komitetit për Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, znj.Ermira Mehmeti dhe anëtarët e komitetit. E mërkurë, 17 tetor 2012

BOTIMI I NJËZETEPESTË I BULETINIT KPP RM-BE

Botimi i njëzetepestë i Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian (KPP - RM dhe BE) i përfshin aktivitetet e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në muajin shtator 2012. Ngjarje kryesore është takimi i eurokomisarit për zgjerim dhe politikë të fqinjësisë, z. Shtefan Fule në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë para mbajtjes së mbledhjes lidhur me Dialogun paraaderues të nivelit të lartë (HLLAD) në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë. E mërkurë, 12 shtator 2012

BOTIMI I NJËZETEKATËRTË I BULETINIT TË KPP RM-BE

Botimi më i ri i Buletinit të Komitetit të përzier parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian (KPP - RM dhe BE) i përcjell aktivitetet e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në periudhën e muajit korrik dhe gusht të vitit 2012.  Theks të veçantë shënon takimi i kryetarit të Kuvendit, z.  Trajko Veljanoski, me z.  Ban Ki Mun, sekretar i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara (KB) dhe fjalimi i tij para deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë. E enjte, 19 korrik 2012

BOTIMI I NJËZETETRE I BULETINIT TË KPP RM-BE

Në botimin e fundit të Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar RM-BE për muajin qershor 2012, vend qendror zë suksesi i Delegacionit maqedonas në Takimin e 10-të të KPP-së në Bruksel dhe rekomandimet e miratuara nga mbledhja, me të cilat parlamentarët e ftuan Këshillin ta vërtetojë rekomandimin e komisionit dhe t'i jep Maqedonisë datë për fillimin e negociatave gjatë kryesisë së ardhshme në vitin 2012, gjithashtu shprehën keqardhje për lëshimin e mbiemrit "maqedonas" që ka të bëjë me identitetin, kulturën dhe gjuhën e vendit, në Raportin e Komisionit i dhanë Komisionit Evropian rekomandim që përsëri ta vendosë praktikën e tij nga raportet paraprake për progresin dhe e përshëndetën aktgjykimin e Gjykatës ndërkombëtare të drejtësisë, duke konstatuar se e njëjta paraqet obligim për Greqinë që mos ta pengojë anëtarësimin e vendit në NATO dhe fillimin e negociatave për anëtarësim në BE.  E premte, 18 maj 2012

DOLI BOTIMI I NJËZETENJË I BULETINIT TË PARLAMENTIT TË KOMITETIT TË PËRZIER PARLAMENTAR RM-BE

Në botimin e 21 të Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar RM-BE janë paraqitur aktivitetet lidhur me procesin eurointegrues të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në muajin prill të vitit 2012. Është veçuar pjesëmarrja e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski në Konferencën e kryetarëve të parlamenteve nga vendet e Bashkimit Evropian në Varshavë, Poloni, si dhe takimi i tij në Kuvendin me kryetarin e Qeverisë së Republikës së Çekisë, z. Petr Neças.E premte, 6 prill 2012

BOTIMI I NJËZETË I BULETINIT TË KOMITETIT TË PËRZIER PARLAMENTAR RM-BE

Në botimin e 20-të të Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar RM-BE u bë një pasqyrë e bashkëpunimit të shumtë ndërkombëtar dhe aktiviteteve lidhur me procesin e eurointegrimeve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për muajin mars 2012. E mërkurë, 7 mars 2012

DOLI BOTIMI I NËNTËMBËDHJETË I BULETINIT TË KOMITETIT TË PËRZIER PARLAMENTAR RM-BE

Doli botimi i ri i nëntëmbëdhjetë i buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar RM-BE. Në numrin aktual, është paraqitur vizita e tre eurodeputetëve nga Grupi "Miqtë e Maqedonisë", z. Riçard Hauit, z. Edvard Kukan dhe z. Allojz Peter dhe Takimi me kryetarin Trajko Veljanoski dhe me deputetët nga Komisioni për Politikë të Jashtme, Komisioni për Çështje Evropiane, Komitetit i Përzier Parlamentar - RM dhe BE dhe Këshilli Nacional për Eurointegrime në Kuvendin e Republikës së MaqedonisëE mërkurë , 14 dhjetor 2011

BOTIMI FESTIV I BULETINIT TË KPP-SË

Në vigjilje të festave të krishtlindjes dhe të vitit të ri, Buletini i KPP-së e shënon përvjetorin e dytë që nga publikimi i botimit të tij të parë. Në botimin aktual, bashkëkryesuesi i KPP-së, z.  Kenan Hasipi, së bashku me bashkëkryesuesit, z. Andrej Petrov dhe znj. Ermira Mehmeti Devaja, me kartolinë për festën e vitit të ri u adresuan te eurodeputetët dhe kolegët në Parlamentin Evropian. E hënë, 10 tetor 2011

DOLI BOTIMI I PESËMBËDHJETË I BULETINIT TË KOMITETIT TË PËRZIER PARLAMENTAR RM-BE

Sot doli botimi i ri i 15-të i Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar RM-BE, i pari në përbërjen e re parlamentare 2011 - 2015. Në numrin aktual, paraqitet fjalimi i kryesuesit të ri të KPP-së, z. Kenan Hasipi, për kolegët e Delegacionit të KPP-së në Parlamentin Evropian, në pajtim me praktikën e deritanishme të secilit kryesues në fillim të mandatit të tij.

The website of the Assembly uses cookies.

Cookies are used to improve your user experience.