Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

Оливер Алексовски

 

 

 

 

Роден: 26.6.1974, во Крива Паланка, Република Македонија

Адреса:  Ул.„17-та Македонска бригада“, бр.21 

                Крива Паланка

                Република Македонија

                e-mail: oliver.aleksovski@yahoo.com

Националност: Македонец

Образование: Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ - Филозофски факултет -  Институт за одбрана

Компјутери:  Word, Exsel

Работно искуство:

 • 2001    Професор по одбрана и заштита
 • 2002    Раководител на ОВР Крива Паланка
 • 2002    Раководител на СВР Крива Паланка
 • 2003    Инспектор по одбрамбени подготовки во ОВР Кратово
 • 2006    Началник на ОВР Крива Паланка
 • 2008    Комесар за крим полиција во СВР Куманово
 • 2009    Пратеник во Собрание на Република Македонија

Партиска активност:

 • Член на ВМРО-ДПМНЕ од 1996 година.
 • 1997    Член на УМС на ОК на ВМРО-ДПМНЕ на Крива Паланка
 • 1999    Член  на комисијата за одбрана и безбедност при ИК на ВМРО-ДПМНЕ
 • 2000    Секретар на ОК на ВМРО-ДПМНЕ на Крива Паланка
 • 2004    Потпретседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ на Крива Паланка
 • 2005    Претседател на ОК на ВМРО-ДПМНЕ на Крива Паланка

Активности во Собранието

 • Комисија за одбрана и безбедност, член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Естонија, Летонија и Литванија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.