Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Назиф Буши

 

 

 

 

Член на ДУИ. Роден 1965 година во Скопје. Албанец. Дипломиран социјален работник. Бил директор на Државниот инспекторат за труд и в.д. извршен директор на МРТ.

Активности во Собранието

  • Законодавно-правна комисија, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик претседател
  • Анкетна комисија за утврдување на околностите за загинувањето на претседателот на Република Македонијиа Борис Трајковски, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.