Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ЗУМРЕТЕ ЈАКУПИ

 


  
 


     
 
   
Член на ДУИ. Родена на 10 јуни 1963 година во Скопје. Албанка. Завршила високо образование - професор и Виша медицинска школа. Магистер по здравствен менаџмент на „МИТ“ Универзитет- Скопје.
   
Активности во Собранието

  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик член
  • Комисија за економски прашања, заменик член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Естонија, Летонија и Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, претседател 

Претставник од пратеничката група на ДУИ во Претседателството на Клубот на пратенички.


  

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.