Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                ЖИВКО ПЕЈКОВСКИ

 

 

 
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 25.9.1963 година во Битола. Македонец. Дипломирал на Ветеринарен факултет.

Активности во Собранието

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за здравство, заменик-член
 • Комисија за локална самоуправа, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член 
 • Комисија за финансирање и буџет, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

   

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.