Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                                 

                                                                ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ     


  


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 31.8.1978 година во Скопје. Македонец. Дипломирал на Правен факултет - Политички студии во Скопје.       
     
Активности во Собранието

  • Комисија за одбрана и безбедност, претседател
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.