Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


     

                                                                  ВЕЛЕ ЃОРЃИЕВСКИ


 

     

  


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 10.10.1964 година во с. Погродеште, Велес. Македонец. Средно образование.   

Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.