Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                                          

 
ВАНЧО КОЦЕВ

 

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 26.7.1952 година во Штип. Македонец. Дипломиран економист.  

Активности во Собранието

  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Медитеранот, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Малта и Република Кипар, претседател
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.