Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ТОМЕ ТРОМБЕВ

 


  
 


     
 

Член на СДСМ Роден 1961 година во Битола, РМ. Македонец. Има високо образование. 1985-1992 раководител на објекти ГП "Гранит" ОО Битола; 1992-1994 помошник на директорот, а од 1994-1997, директор на истото претпријатие; 1997-1998 министер на Министерство за урбанизам, градежништво о заштита на животна средина; 1998-1999 виш советник на претседателот на УО ГП "Гранит" АД; 1999-2001 координатор на проекти во Албанија, на ГП "Гранит" АД; 2001 заменик министер на МТВ. Добро зборува англиски јазик. Живее во Битола.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.