Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ТОМЕ ДАНЕВСКИ

 


  
 


     
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 27.7.1970 година во Радовиш. Македонец. Инженер по електротехника и дипломиран инженер по рударство. Постдипломски студии на Факултетот на природни и технички науки при Универзитетот „Гоце Делчев“ на модулот - Инженерство на животна средина.

Активности во Собранието

  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
     
     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.