Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ТАЛАТ ЏАФЕРИ

 

 

 

  Член на ДУИ.Роден на 15.04.1962 година во с.Форино, Гостивар.Албанец.Постдипломски студии за командни и штабни должности.       
    
Активности во Собранието

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Северноатлантската Договорна Организација, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Босна и Херцеговина, чле
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.