Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 ТАХИР ХАНИ


 


     
 
   

 

 

Член на ДУИ. Роден на 15 декември 1961 година во Велешта, Струга. Албанец. Дипломирал на Правниот факултет на Државниот универзитет во Тетово.

Активности во Собранието 

  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Законодавно-правна комисија, заменик член 
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик член 
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член 
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член 
  •  Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.