Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                           


САВЕ САВЕВСКИ


 

 

    
 
   


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 24.1.1955 година во с. Копанце, Тетово. Македонец. Дипломиран економист. 
   
Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член  
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска, член 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.