Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

САШО ДОХЧЕВ

 

 

 

 

Член на СДСМ. Роден 1961 г. во Скопје, РМ. Македонец. Има завршено медицински факулет-специјалист хирург-уролог. Од 1988 г. работел во Клиниката за урологија при Клиничкиот центар во Скопје, прво како волонтер, а од 1990 г. како редовно вработен. Од 1993 г. е избран за помошник асистент на катедрата по хирургија, а од 1996 е специјалист уролог и редовен асистент. Бил шеф на одделот “Операциони Сали”. Повеќе пати бил на стручни престои, конгреси, симпозиуми во и надвор од државата. Добро зборува англиски јазик. Живее во Скопје.

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.