Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    

САФЕТ НЕЗИРИ

 

 


 

 

Член на ДУИ. Роден на 1 јуни 1971 година во Скопје.Албанец.Завршил високо образование. Професор по историја.

Активности во Собранието

  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик член
  • Комисија за економски прашања, заменик член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, претседател
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Медитеранот, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.