Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


                                                                                     

 
ПЕТАР ПОП АРСОВ

 

 

 

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 21.7.1969 година во Куманово. Македонец. Дипломиран инженер - технолог.

Активности во Собранието

  • Национален совет за евроинтеграции, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, претседател
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Естонија, Летонија и Литванија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.