Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 
  
ПАВЛЕ ТРАЈАНОВ
    

 

  

Претседател на ДС. Роден на 25.12.1952 година во с. Радеш, Радовиш. Македонец. Дипломиран правник со положен правосуден испит. Од 1998 до 1999 година беше министер за внатрешни работи.

Активности во Собранието

  • Анкетна комисија за утврдување на околностите за загинувањето на претседателот на Република Македонијиа Борис Трајковски, член
  • Комисија за уставни прашања, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Северноатлантската Договорна Организација, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.