Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

МАРИЈА АНДОНОВСКА

 


  
 


     
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 20.3.1981 година во Скопје. Македонка. Дипломиран доктор по стоматологија. Постдипломски студии по протетика.   
   
Активности во Собранието

  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за европски прашања, заменик член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за здравство, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија, член 
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, заменик-член 
     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.