Pratenichki sostav
 
Пратенички составЉУБИСАВ ИВАНОВ-ЅИНГО     

 

 

 

 Член и претседател на СПМ. Роден на 8.11.1936 година во Кратово. Македонец. Дипломиран рударски инженер.  

Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, заменик-член 
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член 
  • Комисија за економски прашања, претседател
  • Комисија за здравство, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, претседател 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член

     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.