Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
КРСТО МУКОСКИ
     
 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 24.9.1974 година во Белград. Македонец. Дипломиран менаџер по осигурување.

Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-претседател
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за финансирање и буџет, член  
  • Буџетски совет, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, претседател

     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.