Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

                                                            Китаноски Лазар
 
 


    
 
   Роден 1948 година во Охрид, РМ. Македонец. Завршил Правен факултет, доктор по правни науки. Професор на Правниот факултет. Се служи со францускиот јазик. Живее во Скопје.

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ) и член на Претседателството на Партијата. 
Бил член на Владата на Република Македонија и министер за одбрана.

Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Република Бугарија. 

     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.