Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ЈОВАН ЛАЗАРЕВ

 


 


     
 
   
  


Член на СПМ.Роден на 25.11.1947 година во с. Џидимирци, Неготино. Македонец. Дипломиран машински инженер. Доктор на технички науки. 

Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за образование, наука и спорт, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член

     

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.