Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    

ИЛИЈА КИТАНОСКИ

 

 


 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 22.7.1959 година во Кичево. Македонец. Дипломиран економист.

Активности во Собранието

  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, претседател
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Буџетски совет на Собранието, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Северноатлантската Договорна Организација, член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција, член 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.