Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


  
  
 ХРИСТИНА РУНЧЕВА


 

      
 

   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 17.11.1984 година во Велес. Македонка. Дипломиран правник. Постдипломски студии по уставно право.   
   
Активности во Собранието

 • Совет на Собранискиот канал, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за надворешна политика, член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Делегација на Собранието на Република Македонија во парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Унгарија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
   


    

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.