Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


ХАЈРУЛА МИСИНИ

 

 

 

 


 

Член на ДУИ.Роден на 10.08.1966 година во Куманово.Албанец.Завршил педагошки факултет, професор по историја и географија.

Активности во Собранието

 • Комисија за уставни прашања, заменик член
 • Комисија за надворешна политика, заменик член
 • Комисија за европски прашања, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик член
 • Комисија за култура, заменик член
 • Комисија за труд и социјална политика, член
 • Комисија за локална самоуправа, заменик член
 • Анкетна комисија за настаните во Собранието на Република Македонија случени на 1 јули 2010 година, претседател 
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран, претседател

   


   

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.