Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
    

ЕРМИРА МЕХМЕТИ

 

 


 
Член на ДУИ.Родена на 06.10.1979 година во Скопје.Албанка.Дипломиран правник. Магистер по компаративна политика.       
    
Активности во Собранието

  • Комисија за уставни прашања, член
  • Законодавно-правна комисија, заменик член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик член
  •  Комисија за локална самоуправа, претседател
  • Комисија за надворешна политика, заменик претседател
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Малта и Република Кипар, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.