Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

ЏЕМАИЉ ЈАШАРИ 
  
 

     
 

   
Член на ДУИ.Роден на 16.09.1954 година во с.Оризаре, Липково.Албанец.Вишо образование.      
    
Активности во Собранието

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за одбрана и безбедност, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за здравство, заменик член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Северноатлантската Договорна Организација, заменик член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Унгарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија, член
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.