Pratenichki sostav
 
Пратенички составДАРКО ДИМИТРИЕСКИ


 


  

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 12.4.1970 година во Тетово. Македонец. Дипломиран правник со положен правосуден испит.   
   
Активности во Собранието 

  • Комисија за уставни прашања, член 
  • Законодавно-правна комисија, заменик-член 
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член 
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Комисија за локална самоуправа, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија, член

     
 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.